In 2013 organiseren het Rode Kruis en Het Geldersch Landschap en Gelderse kastelen weer wandelexcursies met de boswachter.


Landgoed Staverden
Lentewandeling voor mensen met een lichamelijke beperking op donderdag 18 april

Op Landgoed Staverden, gelegen in de bossen tussen Ermelo en Elspeet, lijkt de tijd stil te hebben gestaan. De kern van dit uitzonderlijk complete landgoed van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen, wordt gevormd door kasteel Staverden. Het huis wordt omringd door een gracht, koetshuis, oranjerie, een tuin met daarin witte pauwen en een prachtig aangelegd park.

In samenwerking met de boswachter van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen organiseert het Rode Kruis een middagwandeling op dit landgoed Staverden op 18 april
Voor mensen met een beperking,. Rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden, doven en slechthorenden; iedereen is van harte welkom. Start om 14.00 uur vanaf de grote parkeerplaats van het landgoed, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden.
Duur: ca. 2 uur. Kosten: € 12,00 p.p. inclusief drankje en hapje.
Reserveren is noodzakelijk. Dit is mogelijk t/m vrijdag 12 april via ;
e-mail  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.   of tel. :026 – 44 31 700 (doorkiesnummer 5)Loenermark
Lentewandeling voor mensen met een lichamelijke beperking op donderdag 2 mei  2013
Al heel lang is op de Loenermark bos aanwezig. De heide, de schaapskooi en kudde, zijn niet weg te denken. De lente is in volle gang..In samenwerking met de boswachter van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen organiseert het Rode Kruis een middagwandeling op de Loenermark. Voor mensen met een lichamelijke beperking. Rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden, doven en slechthorenden; ieder is van harte welkom. Start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats nabij de schaapskooi, gelegen aan het einde van de Droefakkers te Loenen (Gld). Duur: ca. 2 uur Kosten: € 12,00 p.p. inclusief drankje en hapje. Reserveren is noodzakelijk. Dit is mogelijk via e-mail  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.   of tel. :026 – 44 31 700 (doorkiesnummer 5)

Routebeschrijving: A50 Arnhem-Apeldoorn. Afslag Loenen. In Loenen meteen na hotel-restaurant De Loenermark rechtsaf de Droefakkers op. Deze weg ca. 3 km afrijden.


Warnsborn bij Arnhem
Wandeling voor mensen met een lichamelijke beperking op dinsdag 11 juni

Landgoed Warnsborn bestaat uit oud parkbos met een sprengenbeek, afgewisseld met graslanden en waterpartijen. Hoog Erf vormt het voorterrein van Warnsborn. Bloeiende planten, zingende vogels; de zomer is in aantocht.
In samenwerking met Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen organiseert het Rode Kruis een middagwandeling op landgoed Warnsborn. Voor mensen met een lichamelijke beperking. Rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden, doven en slechthorenden; iedereen is van harte welkom.
Start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats tegenover camping Warnsborn, Bakenbergseweg 257, 6816 PB Arnhem-Noord. Duur: ca. 2 uur.
Kosten: € 12,00 p.p. inclusief drankje en hapje. Reserveren is noodzakelijk.
Dit is mogelijk t/m donderdag 6 juni via
e-mail  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.   of tel. :026 – 44 31 700 (doorkiesnummer 5)