Verslag van 1 van onze hulpverleners tijdens Serious Request 2012 te Enschede:

Op woensdag 19-12-2012 ben ik als Rode Kruis vrijwilliger naar Serious Request 2012 geweest in Enschede.
Ik werd een half uur voordat de dienst begon verwacht. In het half uur kregen we onze spullen, zoals een portofoon en een tracker. Een tracker is een gps systeem waarmee je gevolgd word en eventueel gevonden kan worden als er EHBO verleend moet worden. Daarna kregen we nog en aantal kaarten mee die we moesten gaan gebruiken tijdens een loopronde.
Toen stapte we op de fiets en gingen naar de EHBO post toe. Eenmaal aangekomen zijn we een rondje over het terrein gelopen om te kijken waar wat was. Na de overdracht begon onze dienst. Onze groep bestond uit 4 personen.
Om een bepaalde tijd liep je in tweetallen een ronde over het terrein. Tijdens je ronde nam je de EHBO tas, kaarten waar coördinaten op staan en een portofoon. De kaart met coördinaten heb je nodig als er iets gebeurt dat je dan de coördinaten kunt door geven waar het is, zodat de anderen snel weten waar je bent.

Ik heb dit als een geweldige en leerzame dag ervaren. Als het nog een keer in de buurt is zou ik het zo weer doen. Je leert andere mensen kennen die al meer kennis hebben en mensen uit een andere regio. 
Op het plein was het rustig en er hing een gezellige sfeer. Tijdens de dienst is er gelukkig niets gebeurt en hebben een goede overdracht kunnen doen naar de nieuwe ploeg. Na de overdracht zijn we weer naar het clubgebouw gegaan om daar te evalueren en de materialen in te leveren.

Foto's en tekst: Carolien Havekes