Een gezellig vakantie weekend naar Lemele.

Van zaterdag 3 t/m 6 november organiseerde onze afdeling voor de 19de keer met succes een vakantie weekend naar de “Imminkhoeve” in Lemele, dat als thema mee kreeg ”In de Tuin”.
Zaterdag werden de gasten door familie, chauffeurs van de Rotary afdeling Voorst, ons eigen rolstoel vervoer en andere vrijwilligers naar Lemele gebracht.


Na het welkomstwoordje van de gastvrouw/coördinator werd kennis gemaakt met de overige gasten en de Rode Kruis vrijwilligers.
‘s Avonds verzorgden de dames van de Welfare met een modeshow van handwerkstukjes een speciale avond met aan het eind een echt bruidspaar.
  

  Zondagochtend kon men mede door het fraaie weer fijn naar buiten voor een speurtocht met opdrachten. Deze opdrachten hadden allemaal wat met het thema in de tuin te maken. Er was een vogelverschrikker die je met waterballonnen mocht bekogelen, je kon vogelgeluiden raden en er werd onderweg een bloem in elkaar geknutseld.
  

  

‘s Middags werd er een kerkdienst verzorgd “Bloemen spreken een taal”.De voorgangster was Jansje Ruiterkamp  met begeleiding van organist Henri Fikken. Daarna was er een overheerlijke BBQ die mogelijk was gemaakt door de Hr. Heijenk die bij leven de wens had uitgesproken om een bijdrage aan het Rode Kruis te schenken speciaal voor het weekend Lemele waar hij een paar keer erg van heeft genoten. De dochters Joke en Gerda waren die dag uitgenodigd en aanwezig en hebben zelf kunnen ervaren dat deze gift erg op prijs werd gesteld. Dit alles ging onder sfeer volle muziek van “Cakemusic” gebracht door Han Koek.
  Voor de maandagochtend was er tijd voor inkopen doen. Het winkeltje van de Imminkhoeve was open en er was ook een kraam met Welfare artikelen.
Verder konden de gasten een bloemstukje maken waar gretig gebruik van werd gemaakt. De ochtend werd afgesloten met een Bingo en er was voor iedereen een prijs.
  ‘s Middags bracht de heer Jansen van “Hof van Twello “ een lezing met een diapresentatie over “vergeten groenten”. Voor de gasten lag er een tafel vol met deze groenten zoals Pastinaak en Snijbiet. De laatste avond kwamen na het diner met feestelijke aangeklede tafel alle vrijwilligers in tuin outfit hun opwachting maken. Onder de klanken van het accordeon duo Annie en Marie werd het zo een spetterende afsluiting van een succesvol weekend.
De volgende dag na de koffie kwamen de nodige chauffeurs de gasten weer ophalen om hun voldaan naar huis te brengen. De heer van Brummelen bracht zoals elk jaar weer een roos mee voor de gasten en de vrijwilligers. Ook heeft hij het bloemschikken voor een deel gesponsord.